Recept taggade med Blandfärs

Mamma Gerds kålpudding

Kålpudding var en av min mammas paradrätter. Hon gjorde alltid en färsbotten och la kål och lök ovanpå. Så på det viset lagar jag alltid kålpudding.

Pannbiff med löksky

Pannbiff brukar räknas som en av våra mest populära rätter när det kommer till husmanskost. Pannbiff blir godast på blandfärs, 50% nöt och 50% gris. Hittar du inte färdigblandad i butiken, så blanda själv.

Tapas: Albondigas i tomatsås

Köttbullarna i Spanien, albóndigas, är mer kryddstarka än svenska och kryddas med det speciella paprikapulvret Pimentón de la vera. Albondigas serveras i en härlig tomatsås kryddad med sherry.

Köttfärslimpa till många

Tänk, så gott det är med riktig husmanskost till söndagsmiddag. Särskilt efter en promenad ute i den höstiga skogen runt Skatboet, tyckte deltagarna i Tilias höstläger 2015. Allergitips längst ner i receptet.

Blandfärsfrikadeller

Frikadeller skiljer sig från köttbullar genom att man kokar dem i buljong istället för att steka dem. Om du vill ha frikadellerna i en soppa kan du koka dem direkt i soppan. För att få frikadellerna fluffiga blandar man ner lite grädde i färsen.