Recept taggade med Blekselleri

Kassler med stuvade bondbönor

Här får du receptet på Luxemburgs nationalrätt, Judd mat Gaardeboenen. Där utgår man från kallrökt fläskkarré, som sedan kokas med olika sorters grönsaker.

Hummerbuljong

Om du har rensat ut köttet ur en hummer har du kvar det tomma skalet. Kasta det inte, för allt i världen! Skalet kan du göra en smakrik och härlig buljong av. Buljongen kan du använda till soppa eller sås, och även till risotto eller paella.

Förrättscocktail på kräftstjärtar och sötlupin

En förrättscocktail, vars originalrecept jag hittade i ‘Kallskänkans kokbok’, där kallskänkan Karin Chädström presenterar sina bästa recept.

Alkoholfritt: Mother Mary

Den här alkoholfria drinken hittade jag på till Mors Dag. Den är en variant på Virgin Mary, men jag tyckte att mother Mary passar bättre på mors egen dag. Den passar fint att servera mor både till frukost, lunch, brunch och drink före middagen.

Coleslaw på veggomajjo

En helt växtbaserad coleslaw som jag gör på egenhändigt tillverkad veggomajjo. Den fungerar naturligtvis utmärkt att göra på färdigköpt vegetarisk majonnäs. En enkel och krämig sallad som passar till nästan allt, framför allt till grillat.