Recept taggade med Blekselleri

Alkoholfritt: Mother Mary

Den här alkoholfria drinken hittade jag på till Mors Dag. Den är en variant på Virgin Mary, men jag tyckte att mother Mary passar bättre på mors egen dag. Den passar fint att servera mor både till frukost, lunch, brunch och drink före middagen.

Förrättssoppa med kalvbuljong, tortelloni och parmesan

I den italienska måltiden ingår oftast flera rätter än vad vi är vana vid. En klar buljong med grönsaker och pasta serveras ofta som primo piatto, rätten mellan antipasto (förrätt) och secondo piatto (huvudrätt).

Zucchini med selleri, mandel, parmesan och vindruvor

Satt och bläddrade i en tidning, läste en krogrescension och såg en bild på en rätt som jag tyckte såg god ut. Originalreceptet kommer från Vinbaren Grus grus (trana på latin), granne med Café Tranan i Stockholm.

Jambalaya på kassler

Det här receptet är min egen tolkning av ett gammalt recept från 1979 från KF:s provkök och receptet på jambalaya som jag fick av Annika Hallsvik, känd som vår svenska ambassadör för cajun och creole.

Musselsoppa på blåmusslor

Det här är receptet på vad man i USA skulle kalla New England clam chowder, alltså en musselsoppa på musslor, potatis och blekselleri. Musselbuljongen blir väldigt god, men kan lätt få en något gråaktig färg. Jag löser det genom att tillsätta lite kinesisk soja.