Recept taggade med Chili

Vietnamesisk kyckling med citrongräs

Det här är en välsmakande kycklingrätt som hämtat inspiration från det vietnamesiska köket. I Vietnam kallas den Thit Ga Xao Dam Gung Sa. Allra bäst blir den tillagad på benfri kyckling med skinnet kvar.

Färska bondbönor i sojamarinad

Färska bondbönor som legat i marinad med bland annat soja är en perfekt ersättare för importerade edamamebönor när du lagar bowl av olika slag. Byt ut edamamebönorna mot svenskodlade färska bondbönor i säsong.

Wokad kyckling med cashewnötter

Khai med ma muang heter den här rätten på thai. Det är en av de rätter vi väl känner till här i Sverige, eftersom den är populär på våra Thairestauranger. Du kan enkelt anpassa chilihettan i den här rätten genom att ta bort/ lägga till torkad och färsk chili.

Wokad fläskfärs med thaibasilika

Pad krapow moo saap heter den här rätten på thai. Enligt originalreceptet ska rätten innehålla långbönor, men det går fint även med haricots verts eller vaxbönor. Det låter kanske mycket med 6 vitlöksklyftor och 2 chili, men det behövs.

Pakora, friterade grönsaker på indiskt vis

Du kan äta de här läckra grönsakerna som mellanmål, förrätt eller tillbehör. I Indien är det här typisk streetfood som du kan köpa i små stånd på gatan. De äts med bröd eller yoghurtsås.