Recept taggade med Chilisås

Rhode Island-dressing, Gunillas

Hemma hos oss serverar vi den här versionen av Rhode Island till fiskpinnar och annan stekt fisk,  som bas till hamburgerdressing, eller som dressing i skaldjurscocktail. Receptet kommer från två olika håll.

Flygande Jacobina

Min egen variant på retroklassikern Flygande Jacob. Snabblagat när du har bråttom att få middagen på bordet och råkar passera en välsorterad delikatessdisk på väg hem från jobbet. Eller ifall du är bra på att planera och ser till att ha alla ingredienser hemma redan.

Retro: Flygande Jakob

Första gången det här receptet publicerades i Allt om Mat var 1976. Många år framöver var det näst intill obligatoriskt att någon gång bjuda på Flygande Jakob vid festliga tillfällen.

Cesannas gourmetrulle

I Kungshallen (en av Stockholms första food courts) fanns på 1980-talet ett ställe som hette Cesannas. De var berömda för sin härliga gourmetrulle, som var en ny variant på tunnbrödsrulle med lövbiff, kokt potatis och kesoröra. Det som gjorde rullen unik var två saker.

Hamburgerdressing

Den här dressingen har en hemgjord Rhode Island-dressing som grund. God som tillbehör till hamburgare, men också som salladsdressing.