Recept taggade med Creme fraiche

Skrei stekt i krusat smör med laxrom och Sandefjordssås

Skrei är den torsk som bara finns mellan januari och april. Så när det är säsong för den här norska delikatessen tycker jag att du absolut ska prova på den. Den här typen av stekning passar bäst för lite tjockare skivor av vit fisk, till exempel skrei.

Färskoströra

En god tillbehörsrätt som passar till det mesta. Servera den till grillat eller som tillbehörsrätt på en buffé.

Sandefjordssås

Det här måste väl ändå vara den ultimata fisksåsen? Den passar till all sorts pocherad eller smörstekt fisk och lyfter smaken på tillbehören. Den är mild i smaken och väldigt mättande.

Potatissallad: På kokt färskpotatis, gurka och dill

Den här krämiga potatissalladen är väldig fräsch, trots krämigheten. Det går fint att använda färsk slanggurka eller saltgurka. Är du lycklig nog att ha östgötska vita saltgurkor hemma, ja då får du den ultimata salladen! Massor av dill är också ett måste.

Lax med dillpotatis på kokt färskpotatis

Härligt fast och fin färskpotatis är toppen att laga till även om den är kokt dagen innan du ska laga den. Som i den här läckra dillpotatisen. Servera den till lax i tunna skivor, gravad, rimmad eller kallrökt. Perfekt som sommarlunch.