Recept taggade med Creme fraiche

Fiskgratäng i konvektionsugn

Jättegod middagsmat som även är både snabblagad och lättlagad. Den ska med fördel anrättas så nära servering som möjligt, vilket ger utrymme för att förbereda tillbehören i god tid. Receptet är lagom stort för en stor glasform och räcker till 10 personer.

Crostini med löjrom

Det här är ett enkelt och lättlagat tilltugg till drink. Ännu enklare blir det ifall du köper färdiga crostini på påse. Det blir dock väldigt gott med nyrostad baguette, så ta dig gärna den tiden det tar att rosta brödet.

Stekta isterband med persiljepotatis

Gillar du isterband? Här får du tips om hur du steker dem till perfekt knaprighet, och serverar med krämig persiljepotatis. På klassiskt sätt brukar isterband serverar med persiljestuvad potatis, det vill säga potatis i tjock bechamelsås.

Råbiff på lammfilé

Det här är riktigt, riktigt lyxigt! Färsk lammfilé från Slobodniks lamm som fick bli till råbiff enligt ett recept av Runa Kalf Hansen, från hans fina Lammkokbok.

Mormor Evas grillsås

‘Men farmor, KÄNNER du min mormor Eva?’ sa Evas och mitt gemensamma barnbarn förvånat. Ja, det gör jag ju. Eva är mamma till vår älskade svärdotter och mormor till barnbarnen som jag är farmor åt.