Recept taggade med Creme fraiche

Libbstickasoppa med broccoli

En skiss till receptet på libbstickasoppa fick jag av Anna-Märta, som jobbade på Svenskt Sigill samtidigt som jag. ”Jag använder oftast broccoli som grund, rätt mycket broccoli så att soppan blir tjock” skriver Anna-Märta.

Potatis och purjolökssoppa

Det här är världens enklaste och kanske dessutom godaste soppa. Servera som förrätt till en måltid eller som varmrätt med gott bröd och gärna en dessert, som plättar eller pannkaka.

Lottas heta grillsås till många

På den avslutande festmiddagen på Tilias sommarläger serverade vi Lottas heta grillsås som tillbehör till fläskfilé och ugnsbakade rotfrukter.

Dillpippi för två

Lite som dillkött, fast mycket mer snabblagat. Den här goda kycklingrätten lagar du på samma tid som det tar att koka ris eller potatis att servera till. Det går fint att dubblera receptet, som då räcker till 4.

Skrei stekt i krusat smör med laxrom och Sandefjordssås

Skrei är den torsk som bara finns mellan januari och april. Så när det är säsong för den här norska delikatessen tycker jag att du absolut ska prova på den. Den här typen av stekning passar bäst för lite tjockare skivor av vit fisk, till exempel skrei.