Stekta isterband med persiljepotatis

Gillar du isterband? Här får du tips om hur du steker dem till perfekt knaprighet, och serverar med krämig persiljepotatis. På klassiskt sätt brukar isterband serverar med persiljestuvad potatis, det vill säga potatis i tjock bechamelsås. Inte min favorit, så jag serverar med persiljepotatis, gjord på min favoritblandning hälften crème fraiche, hälften grädde. Det går alldeles utmärkt att använda djupfryst hackad persilja till en här rätten.

Gör så här

  1. Pricka isterbanden med provstickan. Annars finns risk att de spricker under stekningen. Lägg dem i kall panna och hetta upp till medelvärme.
  2. Sänk värmen till låg och stek isterbanden i ca 7 minuter. Vänd upprepade gånger. Eventuellt kan lite smör behöva tillsättas. Om isterbanden inte fått önskad färg går det bra att höja värmen mot slutet av stektiden.
  3. Persiljepotatis: Skär potatisen i skivor eller grova tärningar. Koka upp lättsaltat vatten och sjud potatisen näst intill helt mjuk. Häll bort kokvattnet.
  4. Hacka persiljan, om du använder färsk. Häll crème fraiche och grädde i en kastrull och koka upp. Sänk värmen till låg och låt sjuda tills blandningen tjocknar något.
  5. Krydda med salt och peppar. Rör ner persiljan, häll blandningen över potatisen och vänd försiktig ner i potatisen.
  6. Servering: Servera isterbanden nystekta med persiljepotatisen. Inlagda rödbetor är också gott till.

Serveringstips

Så här lägger du in rödbetor
»Inlagda rödbetor