Kycklingklubbfilé har ett saftigt och fintkött, och här serverar vi den under ett läckert täcke med Herrgårdsost, dijonsenap och persilja.
Ursprungsreceptet har jag fått av Gunsan, som jobbade på KSLAs kansli när jag började där 2019. Fast jag har gjort om det för att passa i storkök.

Gör så här

  1. Värm ugnen till 160°. Lägg kycklingklubbfiléerna med skinnsedan ner i GN-bleck. Krydda med kryddsalt för kyckling.
  2. Ställ in i ugnen och stek 15 minuter. Ta ut och vänd kycklingbitarna.
  3. Höj temperaturen till 225° och stek i ytterligare 10 minuter. Kycklingen ska ha innertemperatur 72°. Ta ut och låt svalna något. Skär klubbfiléerna i 3 cm breda strimlor.
  4. Skär baconet i strimlor. Lägg det i kall panna och stek det knaprigt i fettet som smälter ut. Låt rinna av på papper.
  5. Sänk temperaturen i ugnen till 160°. Smörj en ugnssäker/ugnssäkra serveringsform/formar.
  6. Skala och hacka löken och fräs den i smör utan att den får färg. Fördela spenaten i formarna. Fördela löken ovanpå.
  7. Strö på baconet och fördela kycklingstrimlorna ovanpå spenaten och löken.
  8. Herrgårdost-täcke: Riv osten grovt. Blanda samman med crème fraiche, persilja och senap.
  9. Bre täcket över kycklingen. Ställ in i ugnen och gratinera rätten ca 15 minuter.
  10. Servering: Servera kycklingen med antingen kokt potatis eller pommes chateau. Gott till är även herrgårdsgrönsaker.

På bilden ser ni mig och Gunsan, fint klädda, på KSLAs högtidssammankomst.