Recept taggade med Fläskfilé

Filet mignon black and gold

Originalreceptet till den här rätten, filét mignon black and white, består av oxfilé och kalvfilé. Köttet ska komma från den smalaste delen på filén, så kallad mignon. Oxfilén och kalvfilén serveras med var sin läcker sås.

Het helstekt fläskfilé

Om man är många är det toppen att helsteka fläskfilé i ugnen. Receptet kan dubbleras, och det gjorde vi när vi använde det på Tilias sommarläger på Skatboet. Beräkna ca 125 g kött per person.

Försommarens fläskfilépanna

När vi bodde i radhuset på Starrgränd i Sollentuna (1980-tal) satte vi alltid sockerärter i vår lilla täppa. Våra barn, som var små då, tyckte om att gå och plocka ärterna och äta dem direkt.

Grillad hel fläskfilé

Fläskfilé är magert kött och det inte mycket som försvinner i vikt under grillningen. Tricket med att grilla fläskfilé är att få den genomgrillad i den tjockare änden samtidigt som den inte får bli bränd i den tunnare.

Grillspett med rostas och fläskfilé

Det sägs att man inte ska trä grönsaker och kött på samma spett, eftersom köttet har så mycket längre tillagningstid. Det här är ett av undantagen. Trä två spett genom varje, så förhindrar du att köttet och grönsakerna bara snurrar på spettet.