Recept taggade med Grädde

Quiche, fransk paj med äggstanning och ost

Att göra en quiche enligt konstens alla regler är ett helt litet projekt. Min rekommendation är att du gör pajdegen och bakar pajskalet dagen före servering. Sedan är det bara att fylla pajskalet och baka quichen i ugnen dagen därpå.

Mandelpotatismos

Vill du bjuda på ett riktigt exklusivt potatismos ska du koka det på mandelpotatis. Den har så fin smak och gör sig utmärkt både till mos och till lite lösare puré.

Crème brûlée

En riktig gammaldags fransk restaurangklassiker. Allra bäst blir crème brûlée om man gör den efter konstens alla regler, det vill säga gör smeten dagen före äggkrämen gräddas.

Skrei stekt i krusat smör med laxrom och Sandefjordssås

Skrei är den torsk som bara finns mellan januari och april. Så när det är säsong för den här norska delikatessen tycker jag att du absolut ska prova på den. Den här typen av stekning passar bäst för lite tjockare skivor av vit fisk, till exempel skrei.

Stekt rimmat sidfläsk med löksås

Den här rätten räknas som en av de mest kända när det kommer till husmanskost. Det är ingen snabbmat, rimmat sidfläsk ska steka långsamt på medel till låg värme. Helst i en gjutjärnspanna. Lägg inte skivorna för tätt i pannan.