Recept taggade med Grädde

Steak Hasse för två

Steak Hasse är en av de mest välkända rätterna från Tore Wretmans kök. Tore uppkallade rätten efter skådespelaren Hasse Ekman. Grunden för rätten är klassiska franska steak au poivre, pepparstek.

Morotssoppa till Måltidens Dag 2021

År 2021 firar vi åter igen Måltidens Dag på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien. Jag är verkligen stolt över att få hedersuppdraget att laga och servera soppan till den här viktiga dagen.

Laxpudding, till många

Det här är en riktig husmans-favorit på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. Att något så enkelt kan vara så gott säger gästerna också. Och vi i köket kan bara hålla med! Laxpudding är roligt att laga och lika roligt att se hur försvinnande god den blir.

Potatislåda med baljväxtfärs, till många

Potatislåda är gott, mättande och värmande. I köket på Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA, gör vi en variant med baljväxtfärs. Det är en utmärkt blandning gjord på baljväxter på svensk proteingröda. Åkerböna, sötlupin och gråärt, närmare bestämt.

Zois gratinerade kantarelltoast

Det som skiljer Zois kantarelltoast från andra är att hon gratinerar sin med Västerbottensost. Oj, så gott! En perfekt inledning på en höstmiddag. Zoi serverar kantarelltoast som små munsbitar. Då kan den som är hungrig äta flera stycken.