Recept taggade med Grädde

Brax och laxfärspaté, till många

Braxenfärs är en ny, trevlig råvara som finns för storkök. En kartong är på 5 kg färs, förpackad i två 2 ½-kilor förpackningar. En förpackning räcker lagom till 20 personer. I det här receptet lägger vi till 800 g laxfärs, så det räcker lagom till 25.

Braxenfärsqueneller med vitvins- och citronsås, till många

Braxenfärsen för storkök kommer i paket om 2 ½ kg, så mina braxenfärsrecept är avpassade för en förpackning. Jag kokar mina queneller i min förträffliga konvektionsugn med ångfunktion. Små mängder queneller kan sjudas i lättsaltat vatten ca 3 minuter.

Korvgryta Stroganoff till många

När du gör korvgryta stroganoff till många börjar du med att koka den goda såsen. Sedan tillsätter du korv och svamp och sjuder ihop grytan. Allra sist varvar du gryta och saltgurka i serveringsgrytan.

Vildsvinsfärsbiffar

De här biffarna serverar jag till mindre sällskap på Kungl Skogs- och Lantbruksakademien. Större sällskap fårsamma färs, fast i form av viltfärslimpa. Vildsvinsfärs är fet för att vara viltkött, men magrare än färs från tamgris.

Laxpudding i GN-bleck

Här kommer receptet på laxpudding avpassat till GN-bleck. Ett GN-bleck ger 20 portioner, så det är bara att öka upp till antalet gäster.