Recept taggade med Grädde

Räksås

Så här lagar du klassisk räksås från grunden. Du kan använda såsen som den är till stekt eller kokt fisk. Den passar också om du vill gratinera fisk i ugn. I så fall ska du inte tillsätta hackade räkor, de blir bara sega.

Len förrättssoppa på ärtskott

Ärtskott är så goda och så vackra att dekorera maträtter med. Men förpackningen räcker länge, så för att ärskotten inte skulle förfaras testade jag att göra en liten soppa på dem. Det gick alldeles utmärkt och blev fräscht med god smak av sockerärt.

Glömd maräng

“Glömd” kallas marängen därför att den ska stå i ugnen över natten. Den ska alltså lagas dagen innan man äter den. Perfekt när du ska ha gäster och vill förbereda. Man skulle kunna säga att det här är pavlova på svenskt vis.

Viltgräddsås

Nästan allt viltkött är väldigt magert, så det passar fint att servera en gräddsås till. Grädden hjälper till att lyfta köttets smak på ett fint sätt.

Älgfärslimpa med viltgräddsås

Älgfärs är magert, så för att få limpan saftig och få den att hålla ihop tillsätter jag fläskfärs. Den är mild i smaken, så smaken av älg kommer fram bra ändå. Till färslimpan smakar det gott med en gräddig sås och lingon eller gelé.