Recept taggade med Grädde

Crème brûlée till många

En riktig gammaldags fransk restaurangklassiker. Allra bäst blir crème brûlée om man gör den efter konstens alla regler, det vill säga gör smeten dagen före äggkrämen ska gräddas.

Hallontryffel

Härlig chokladtryffel med hallonsmak. Receptet kommer från Johanna, som lärde mig så mycket när jag jobbade i köket på Ågården sommaren 2013. Receptet ger 45 stora tryfflar för servering som dessert.

Brax och laxfärspaté, till många

Braxenfärs är en ny, trevlig råvara som finns för storkök. En kartong är på 5 kg färs, förpackad i två 2 ½-kilos förpackningar. En förpackning räcker lagom till 20 personer. I det här receptet lägger vi till 800 g laxfärs, så det räcker lagom till 25.

Braxenfärsqueneller med vitvins- och citronsås, till många

Braxenfärsen för storkök kommer i paket om 2 ½ kg, så mina braxenfärsrecept är avpassade för en förpackning. Jag kokar mina queneller i min förträffliga konvektionsugn med ångfunktion. Små mängder queneller kan sjudas i lättsaltat vatten ca 3 minuter.

Korvgryta Stroganoff till många

När du gör korvgryta stroganoff till många börjar du med att koka den goda såsen. Sedan tillsätter du korv och svamp och sjuder ihop grytan. Allra sist varvar du gryta och saltgurka i serveringsgrytan.