Recept taggade med Gräddfil

Midsommarens matjessillmacka

Den här mackan kräver att du har resten sedan midsommaraftonens sillunch. Gräddfil, sill och lite hackat kryddgrönt. Använd gärna ’hängd’ gräddfil, som fått rinna av i kaffefilter. Den blir tjock och fin på macka.

Skogsvåffla med krisp på hjort och älg

Min egen variant på skogsvåffla, som vi serverade på middagen på Viltmatsakademins viltdag 2022 på Kungl Skogs- och lantbruksakademien. Vi använde gula kantareller, men du kan även göra skogsvåfflan med trattkantareller eller blandad skogssvamp.

Legymsallad

Légumes är köksfranska för kokta rotfrukter och/eller grönsaker. Klassisk legymsallad består av kokta, tärnade morötter och kokta ärter, men även av tärnad gurka och äpple.

Hamburgerdressing, 50 personer

Hemgjord hamburgerdressing i stort format. Den här satsen räcker till 50 hamburgare. Blir det dressing över passar den utmärkt att servera till sallad.

Kall örtsås på färska örter, till många

Kall örtsås smakar alltid gott till stekt, panerad fisk. Den här örtsåsen är gjord på färska örter från Orto Novos odling på Ekerö, inte så långt från Stockholm. Det känns alltid extra kul att kunna använda örter som är närproducerade.