Recept taggade med Högrev

Höstgryta med högrev, rökt sida och svamp

Den här härliga höstgrytan serverades på Restaurang Treklövern i LRF-huset på Sigilldagen 2011. En fantastiskt god gryta med höstens alla smaker. Nästan alla ingredienser går att hitta från Svenskt Sigill-certifierad produktion.

Boeuf Bourguignon

En riktigt klassisk fransk köttgryta. Den serveras ofta med pasta eller gnocchi som tillbehör (bilden på boeuf bourguignon med spaghetti kommer från en krog i Paris), men kokt potatis eller potatismos är också gott till. Bästa grytan att bjuda på om ni är många.

Pulled beef

Pulled pork kom till oss för att stanna, och i spåren av den populära rätten började vi ’dra’ även andra sorters kött. Nötkött passar naturligtvis också bra att långkoka och trasa sönder till pulled beef med hjälp av en gaffel.

Lottas fredagsgryta

Den här grytan lärde jag mig att laga av den Lotta som var våra barns dagmamma. Hon var dessutom en urduktig hemmakock. Du lagar grundgrytan på torsdag och sedan är det bara att lägga till och värma upp på fredagen.

Ungersk köttgryta

I en äkta ungersk köttgryta ska köttet inte brynas först. Paprikapulvret reder till en simmig sås. Vill du ha en något tjockare sås, tillsätt potatis mot slutet av koktiden. På ungerska kallas en köttgryta som den här för pörkölt.