Recept taggade med Jäst

Semlor, 12 st

Det är verkligen kul att kunna servera hembakade semlor till mindre sällskap på Kungl Skogs- och Lantbruksakademien! De här semlorna kan du baka själv hemma. Om inte alla 12 semlebullarna går åt kan du frysa in dem till kommande tillfällen.

Bake off-bröd, rågbullar

Härliga frukostbröd som serveras helt nybakade. Gör i ordning bake off-bröden och förvara i frysen tills du behöver grädda dem. Jag gör 28 små bullar av degen, men du kan göra större bröd om du vill.  Anpassa i så fall gräddningstiden och lägg till några minuter.

Bake off-bröd, ostfrallor

Härliga frukostbröd som serveras helt nybakade. Gör i ordning bake off-bröden och förvara i frysen tills du behöver grädda dem. Jag gör 12 små bullar av degen, men du kan göra större bröd om du vill. Anpassa i så fall gräddningstiden och lägg till några minuter.

Grundrecept: Pizza

Att göra egen pizza hemma är faktiskt inte svårt. Men det kräver bra råvaror och lite omsorg. Du kan köpa färdig pizzadeg på pizzerian runt hörnet eller på en exklusiv livsmedelsaffär, men helst ska du inte köpa industritillverkad deg.

Lyxfrallor med ost

Jättegoda frallor toppade med ost smakar förträffligt till frukost eller mellanmål. Jag blev förtjust i ostfrallor när jag gjorde praktik på kockutbildningen.