Recept taggade med Mjölk

Potatismos i konvektionsugn

Ett hålbleck GN 1 med 65 cm djup rymmer lagom tärnad potatis till mos för 20 personer. När jag kokar potatismos använder jag helst potatissorten King Edward, som ger moset den där alldeles speciella smaken.

Crème brûlée till många

En riktig gammaldags fransk restaurangklassiker. Allra bäst blir crème brûlée om man gör den efter konstens alla regler, det vill säga gör smeten dagen före äggkrämen ska gräddas.

Stuvade färska bondbönor

Åh, så härlig säsongen är när vi kan få färska bondbönor! De går fint att bara koka och äta som de är, men prova gärna att stuva bönorna som tillbehör till rökta produkter som fisk och kött. Då får du både tillbehör och sås i ett.

Semlor, 12 st

Det är verkligen kul att kunna servera hembakade semlor till mindre sällskap på Kungl Skogs- och Lantbruksakademien! De här semlorna kan du baka själv hemma. Om inte alla 12 semlebullarna går åt kan du frysa in dem till kommande tillfällen.

Laxpudding i GN-bleck

Här kommer receptet på laxpudding avpassat till GN-bleck. Ett GN-bleck ger 40 små rutor. Små rutor av laxpudding i passar bra att servera på svensk buffé eller som husmanskost-tapas. Vill du servera laxpuddingen som huvudrätt räcker ett bleck till 20 portioner.