Recept taggade med Mjölk

Mandelpotatismos

Vill du bjuda på ett riktigt exklusivt potatismos ska du koka det på mandelpotatis. Den har så fin smak och gör sig utmärkt både till mos och till lite lösare puré.

Crème brûlée

En riktig gammaldags fransk restaurangklassiker. Allra bäst blir crème brûlée om man gör den efter konstens alla regler, det vill säga gör smeten dagen före äggkrämen gräddas.

Lilla saffransdegen, till lussekatter

Den här degen är hälften så stor som en traditionell saffransdeg brukar vara. Den passar perfekt för det lilla hushållet och för dig som inte vill baka så mycket på en gång.

Hamburgerbröd

Ja, det är verkligen överkurs att baka hamburgerbröd, jag håller med! Särskilt om du bor nära ett bra bageri som bakar egna jättegoda. Tyvärr la mitt bästa bageri (Bakery & Spice) ner, så för mig återstår bara att baka egna.

Äppelkaka med mandelmassa

Originalreceptet har jag klippt ur någon veckotidning, men naturligtvis ändrat lite. Hur som helst så gjorde den här kakan succé på en middag som Gastronomiska Akademiens forskningsstiftelse höll i Oscars Källare på KSLA (Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien).