Recept taggade med Paprika

Nikkaluoktasoppa på baljväxtfärs

Nikkaluoktasoppa är riktig favorit på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. Den här varianten är gjord på svenskodlad baljväxtfärs istället för köttfärs.

Wokad kyckling med cashewnötter

Khai med ma muang heter den här rätten på thai. Det är en av de rätter vi väl känner till här i Sverige, eftersom den är populär på våra Thairestauranger. Du kan enkelt anpassa chilihettan i den här rätten genom att ta bort/ lägga till torkad och färsk chili.

Fläskgulasch med stockholmare

Den här grytan gjorde jag första gången till en privat familjemiddag åt en av ledamöterna i KSLA. Jag utgick från Johan Jureskogs recept och ändrade lite för att det skulle passa i ’mitt’ kök.

Salade Niçoise, tonfisksallad från Nice

I Nice måste vi naturligtvis smaka på Salade Niçoise. Jag blev jätteförvånad över att få in salladen som du ser på den första av de små bilderna nedan. Men det visade sig att salladen ska vara såhär, hoprörd och inte så vacker.

Bowl: Bibimbap

Det här är min förenklade variant på klassisk koreansk bibimbap. Om du ska laga den här rätten efter konstens alla regler behöver du både tid och tålamod, men min går relativt snabbt.