Jättefräsch gryta med lite annorlunda smak på grund av att den innehåller kombinationen paprika, grapefrukt och ananas. Tomat och tomatpuré gör såsen simmig.
Det är lite pyssel med den här grytan, men mycket kan göras i förväg. Och griskött behöver sällan sjuda mer än 30 minuter, så för att vara gryta går den snabbt att koka ihop.

Gör så här

  1. Om du använder skinkstek, skär den i 4cmtjocka skivor och sedan i grytbitar.
  2. Krydda köttet med salt, peppar och ingefära. Bryn det i smör och lägg över i en gryta.
  3. Skala och skär löken i grova bitar. Bryn löken i samma panna som köttet, och lägg över i grytan.
  4. Skala moroten och skär den i mindre bitar. Skålla, skala och hacka tomaten.
  5. Lägg morot, tomat och tomatpuré i gytan, häll på buljong och koka upp. Sänk värmen och sjud tills köttet är mört, ca 30 minuter.
  6. Skala vitlöken och skär den i små tärningar. Skär ananasen i mindre bitar. Ansa paprikorna och skär dem i mindre bitar. Fräs vitlöken i smör. Ställ pannan åt sidan och lägg ner paprika och ananas.
  7. Skala och filéa grapefrukten och ta tillvara saften.
  8. Häll grapefruktsaft och soja i grytan. Hetta upp pannan och fräs paprika och ananas hastigt på hög värme. Lägg ner i grytan och ge den ett uppkok.
  9. Lägg ner grapefruktfiléerna precis före servering.