Recept taggade med Parmesan

Gratäng på spenat och fänkål

Den här gratängen är ett jättegott tillbehör till ugnsstekt fisk. Om jag har bråttom lagar jag den på färdigsköljd färsk spenat. Om du får tag i fin fänkål, spara fänkålsdillen och dekorera gratängen med den.

Bönpasta svängd i grädde och parmesan med lufttorkad skinka

När du köper lufttrokad skinka av absolut bästa kvalitet köper du mycket smak på liten yta. Det gör att ett drygt hekto, 8 tunna skivor, räcker till 4 personer. På bilden har vi använt lufttrokad skinka från Parma och Parmigiano reggiano.

Kycklingpasta don Corleone

Varför heter rätten så här? Förmodligen efter ‘Gudfadern’, Vito Corleone, men jag ska låta det vara osagt. Ja, jag har faktiskt ätit rätten i Aquileia Italien, men minns inte vad den kallades där.

Svamppasta med bacontopping

Vi ska äta mindre kött om vi ska vara klimatsmarta. Så i den här pastarätten behöver du bara ett paket bacon på 140 g till 4 personer. Tack vare att lök och champinjoner får fräsa i baconfettet får det mycket baconsmak.

Caesarsallad med laxfilé

En kanske inte så vanlig variant av caesarsallad, men väldigt god. I det här receptet har jag hoppat över brödkrutonger, som annars brukar ingå i Caesarsallad. Om du inte följer GI grön eller lchf är det bara att lägga till. Bra och enkel sommarmat.