Recept taggade med Rågmjöl

Treklöverns fantastiska fil-limpa

Mellan 2008 och 2010 jobbade jag i LRF-huset på Franzéngatan i Hornsberg i Stockholm. Där fanns en supertrevlig personalrestaurang, och där jobbade bland andra kockarna Peter och Karin.

Åländskt svartbröd

Åländskt svartbröd serveras på Eckerölinjens båtar, och där smakade jag det första gången. Receptet fick jag med mig hem från en semester på Åland. Originalreceptet innehåller surmjölk eller kärnmjölk, som det kan vara svårt att få tag på i Sverige.

Kalakukko, finskt bröd fyllt med fläsk och siklöja

Om du har varit på fest hos någon från Finland, eller kanske på en marknad i Finland, har du säkert sett kalakukko eller rent av smakat på det fyllda brödet. Det är perfekt att servera som lunch på stående fot, eller som vickning.

KSLA-mackan

Redan efter ett par månader i köket på KSLA (Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien) hade jag tappat räkningen på hur många KSLA-mackor jag gjort.

Surdegsbröd på rågmjöl

Surdegsbröd är faktiskt inte alls svårt att baka, även om man behöver sätta surdegen dagen innan. Annars kan du köpa färdig surdeg. Det är inte ett dugg svårare än att baka annat bröd, och väl värt det lilla extra besväret.