Recept taggade med Risgryn

Ålandspannkaka med sviskonkräm och snömos

Om du besöker Åland är det en rätt du bara måste smaka på, och det är Ålandspannkaka. Traditionellt gräddas den i rund ugnsform (eller gjutjärnspanna) så att du får serveringsportioner i form av tårtbitar.

Risgrynsgröt

Risgrynsgröt eller tomtegröt. Det här var gröten man åt till fest förr, dyrbara importerade risgryn och söt mjölk. Nu för tiden förknippar vi oftast risgrynsgröt med Lucia och jul.

Risgrynsgröt kokt i mikrovågsugn

Även den som har ett litet hushåll vill säkert gärna ha en tallrik tomtegröt till jul. Det här receptet ger två små portioner eller en stor. Beräkna ca 30 minuter som tillagningstid. Om du inte äter upp all gröt, kyl det som blir över och värm upp senare.

Risgrynsgröt kokt i ugn

Om du ska koka mycket risgrynsgröt går det alldeles utmärkt att koka den i ugnen. Det är ett väldigt praktiskt sätt att koka en stor sats eftersom du inte behöver passa den och vara rädd att bränna vid.

Karelska piroger

Karjalan piirakkat heter de finska pirogerna, som ser ut som små båtar, och serveras ljumma med smältande äggsmör på toppen. De mest kända är riisi piirakkat, som har risfyllning.