Recept taggade med Riven ost

Retro: Varma mackor

En lyckad fredagskväll på 1970-talet serverade man varma mackor med en kopp te eller ett glas öl. Företeelsen fredagsmys kom alltså lång innan vi hade en benämning på denna kulturinstitution i svenskt umgängesliv.

Crêpes a la prins Bertil

Crêpes är en bra rätt att servera som förrätt eller supé. Till förrätt räcker det med en var, till supé kanske dina gäster orkar att äta två var.

Huevos rancheros

Ägg serverade som på ranchen. Säkert stod sig boskapsskötarna fram till lunch på den här kraftiga frukosten. Bröden steks för att de inte ska bli kladdiga när man lägger på ägg och tomatsås. Om du så vill lagar du först tomatsåsen.

Pizza på libabröd

De stora, platta libabröden är toppen att ha i frysen. En härlig rätt som du kan laga av libabrödet är en god och snabblagad pizza. Självklart kan du lägga på en mängd olika fyllningar beroende på vad du har hemma.

Fiskblock med sufflétäcke

Ett block djupfryst fiskfilé är bra att ha hemma i frysen. Det finns flera sorters bra vit, fast fiskfilé, till exempel torsk, sej eller kolja. Djupfryst fisk passar bäst i soppa eller ugnsgratinerad. Här får fisken ett läckert, fluffigt sufflétäcke.