Recept taggade med Riven ost

Minipizzor till buffé

Små pizzor är ett trevligt inslag på buffén. Minipizzorna kan serveras hela eller skäras upp i halvor eller pyttesmå trekanter. De kan serveras varma, ljumma eller kalla. Se vår fyllning som ett förslag.

Lunchquesadillas för en

Tortillabröd är bra att ha på lut i frysen. Har du dessutom rester från en tacomiddag kan du göra dig ett par lunchtortillas. Bäst blir de av gräddost eller cheddar, eller en blandning av båda. Avokado i tärningar kan du också ha på lut i frysen, de smakar gott till.

Grundrecept: Pizza

Att göra egen pizza hemma är faktiskt inte svårt. Men det kräver bra råvaror och lite omsorg. Du kan köpa färdig pizzadeg på pizzerian runt hörnet eller på en exklusiv livsmedelsaffär, men helst ska du inte köpa industritillverkad deg.

Jordärtskocksgratäng

När det är säsong för de här små knölarna passar det fint att laga en god gratäng. Det kan upplevas som en smula knöligt att skala jordärtskockor, men det är väl värt besväret. Servera gratängen som tillbehör.

Fransk löksoppa – Gratinerad löksoppa

På 1980-talet fanns det en krog som hette Vau du Ville, som låg i hörnet Kungsträdgårdsgatan och Hamngatan i Stockholm. Där lagade de den godaste löksoppa jag har ätit. Självklart ville jag lära mig att laga den här klassiska rätten, soupe á l’oignon.