Recept taggade med Rostad lök

Akademitoast med sötlupin

Akademitoasten skapade jag i köket på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. Toast Skagen i alla ära, men det är kul att hitta på en egen. Basen är en rund stekt brödskiva toppad med en röra ’a la räksallad i korvkiosk’ med pepparrot, gulbeta och rostad lök.

Tunnbrödsrulle med korv och räksallad

En riktig, äkta tunnbrödsrulle från korvkiosken innehåller förutom korv självklart potatisstomp och räksallad. Här får du även receptet på räksalladen. Använd gärna tunnbröd som är märkt ’sviktat’. Det är enklast att rulla. Receptet är för en person.

Akademitoast med räksallad

Den här toasten hittade jag på när jag ville skapa en alldeles egen toast till KSLA (Kungliga Skogs- och lantbruksakademien).

Fläskflott med lök

Det här är ett gammaldags pålägg som är resursklokt eftersom man tar tillvara fläskflott som annars bara skulle kastas bort. (Eller ännu värre, hällas ut i avloppet och orsaka stopp.

Smörrebröd: Rostbiff med remouladsås och rostad lök

Tunna skivor rostbiff med tillbehör blir till en lunch eller ett kvällsmål med danska smörrebröd som förebild. Lite bröd och mycket pålägg.