Recept taggade med Rostad lök

Rödbetstartar med veggomajjo och rostad lök

Rödbetor har kraftig, lite jordig smak, och de tål tuffa kryddor som ingefära och fänkål. Allt det samsas i den här läckra tartaren, som är helt växtbaserad. Servera med färdigköpt salladsblandning eller blanda en egen sallad till.

Akademitoast med sötlupin

Akademitoasten skapade jag i köket på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. Toast Skagen i alla ära, men det är kul att hitta på en egen. Basen är en rund stekt brödskiva toppad med en röra ’a la räksallad i korvkiosk’ med pepparrot, gulbeta och rostad lök.

Smörrebröd: Rostbiff med remouladsås och rostad lök

Tunna skivor rostbiff med tillbehör blir till en lunch eller ett kvällsmål med danska smörrebröd som förebild. Lite bröd och mycket pålägg.

Tunnbrödsrulle med korv och räksallad

En riktig, äkta tunnbrödsrulle från korvkiosken innehåller förutom korv självklart potatisstomp och räksallad. Här får du även receptet på räksalladen. Använd gärna tunnbröd som är märkt ’sviktat’. Det är enklast att rulla. Receptet är för en person.

Akademitoast med räksallad

Den här toasten hittade jag på när jag ville skapa en alldeles egen toast till KSLA (Kungliga Skogs- och lantbruksakademien). Grunden är Leila Lindholms borgmästaretoast, en toast med skagen-röra och pepparrot.