Rödbetor har kraftig, lite jordig smak, och de tål tuffa kryddor som ingefära och fänkål. Allt det samsas i den här läckra tartaren, som är helt växtbaserad. Servera med färdigköpt salladsblandning eller blanda en egen sallad till.

Gör så här

  1. Skölj och skala rödbetorna. Ta undan en rödbeta till senare. Skär övriga rödbetor i mindre bitar.
  2. Lägg rödbetshalvorna på ett ark ugnsfolie. Droppa över oljan och vik ihop till ett paket. Lägg det på ett ugnssäkert fat och ställ in mitt i ugnen. Baka tills rödbetorna är helt mjuka, ca 1 timme. Ta ut paketet och låt rödbetorna svalna.
  3. Dressing: Skala och riv ingefäran. Mortla fänkålsfröna. Rör ihop ingefära, senap, citronsaft och olja. Krydda med fänkål, salt och peppar. Hit kan du förbereda rätten.
  4. Värm ugnen till 225°. Riv de bakade rödbetorna och den sparade råa grovt. Rör ihop de rivna rödbetorna med dressingen.
  5. Lägg utstickaren på en av serveringsassietterna. Fyll med ¼ av rödbetstartaren. Tryck till och ta bort ringen. Upprepa med övriga tre portioner.
  6. Servering: Toppa tartaren med veggomajjo och rostad lök. Lägg salladsblandning bredvid. Droppa olivolja över salladen, strö över flingsalt och mal över svartpeppar. Servera genast.

Tips
I stället för rostad lök kan du toppa med rotfruktschips eller hackade nötter.

Serveringstips

Så här gör du egen veggomajjo
»Veggomajjo

Tips på en god sallad att servera till
»Sallad med fänkålsdill och rödlök