Recept taggade med Rotfrukter

Grönsaksbuljong

Så hör kokar du din egen grönsaksbuljong. Jag brukar koka buljong på purjolöksblast, änden på morötter och palsternacka samt persiljestjälkar som jag plockat bladen av.

Grundrecept: Gryta på nötkött

Det här är ett grundrecept för gryta på framdelskött av nöt, alltså högrev, märgpipa, bringa eller bog. Det finns också paket med ‘grytbitar’ i våra butiker, oftast utan vidare specifikation vilken styckningsdetalj som bitarna kommer till.

Älgfärslimpa med viltgräddsås

Älgfärs är magert, så för att få limpan saftig och få den att hålla ihop tillsätter jag fläskfärs. Den är mild i smaken, så smaken av älg kommer fram bra ändå. Till färslimpan smakar det gott med en gräddig sås och lingon eller gelé.

Ugnsstekt skinkstek med gräddsås

Steken behöver inte brynas, den får fin färg och yta i ugnen. Tillagningstiden kan variera, beroende på om du får tag i en rund, bullig stek eller en avlång. Ett tips är att köpa en lite större stek än vad som går åt.

Mammas kycklingsoppa med tortellini

Första gången jag åt het kycklingbuljong med tortellini och färskriven parmesan var i Italien. Att så enkla ingredienser tillsammans kunde smaka så gott! När jag kom hem experimenterade jag i köket och kom fram till hur jag ville ha min kycklingbuljong.