Recept taggade med Rotfrukter

Grönsaksbuljong

Så hör kokar du din egen grönsaksbuljong. Jag brukar koka buljong på purjolöksblast, änden på morötter och palsternacka samt persiljestjälkar som jag plockat bladen av.

Älgfärslimpa med viltgräddsås

Älgfärs är magert, så för att få limpan saftig och få den att hålla ihop tillsätter jag fläskfärs. Den är mild i smaken, så smaken av älg kommer fram bra ändå. Till färslimpan smakar det gott med en gräddig sås och lingon eller gelé.

Ugnsstekt skinkstek med gräddsås

Steken behöver inte brynas, den får fin färg och yta i ugnen. Tillagningstiden kan variera, beroende på om du får tag i en rund, bullig stek eller en avlång. Ett tips är att köpa en lite större stek än vad som går åt.

Mammas kycklingsoppa med tortellini

Första gången jag åt het kycklingbuljong med tortellini och färskriven parmesan var i Italien. Att så enkla ingredienser tillsammans kunde smaka så gott! När jag kom hem experimenterade jag i köket och kom fram till hur jag ville ha min kycklingbuljong.

Helstekt rostas i ugn

Rostas är en fin styckningsdel som sitter på rostbiffen. Köttet är mört och smakrikt och påminner om oxfilé, men strukturen på köttet är grövre. Även om det står rostasfilé på förpackningen, ska du inte behandla köttet på samma sätt som filé.