Recept taggade med Rött vin

Grillad kalvlever anglaise med rödvinssås

Foie de veau al’anglaise är en fransk restaurangklassiker. Det är baconet som gör levern ’anglaise’. Enligt Gastronomisk handbok av Karl Blunck ska baconet till kalvlever anglaise vara grillat. Fast på franskt vis serveras varken rödvinssås eller kapris till.

Höstgryta med högrev, rökt sida och svamp

Den här härliga höstgrytan serverades på Restaurang Treklövern i LRF-huset på Sigilldagen 2011. En fantastiskt god gryta med höstens alla smaker. Nästan alla ingredienser går att hitta från Svenskt Sigill-certifierad produktion.

Tre köttgrytor av en

När det är extrapris på grytbitar av nötkött kan det vara kul att ta en hel dag och laga en grundgryta som sedan smaksätts på tre olika sätt. Dela upp i fryslådor och ha på lut för kommande middagar.

Rödvinsreduktion med timjan

Rödvinsreduktion kan serveras som den är som en skysås till nötkött. Den kan också utgöra basen i en rödvinssås. Du lagar reduktionen av mustigt rött vin, exempelvis från druvorna cabernet sauvignon eller merlot.

Syltade kantareller

Små, fina gula kantareller är så goda att spara till höstens middagar. Syltade kantareller passar utmärkt ihop med höstens viltkött och mustiga grytor.