Recept taggade med Rött vin

Rödvinsreduktion med timjan

Rödvinsreduktion kan serveras som den är som en skysås till nötkött. Den kan också utgöra basen i en rödvinssås. Du lagar reduktionen av mustigt rött vin, exempelvis från druvorna cabernet sauvignon eller merlot.

GI-glögg, spetsad vinglögg

Den här glöggen är en vinglögg som spetsas med sprit, så den är ganska alkoholstark, så nyttja den sparsamt. Men en värmande mugg kan man njuta. Heller inget för chaufförer, gravida, ammande eller barn.

Älggryta med vattenlingon

På hösten finns det färsk älgkött att tillgå i nästan alla välsorterade livsmedelsbutiker. Passa på att njuta detta goda kött i en härlig gryta med enbär och timjan. Köttet ska marinera i ca 2 timmar, så ta med det i planeringen.

Vinkokta revbensspjäll

Jättegoda förkokta revbensspjäll, som du gör klara dagen före de ska ätas. Sedan är det bara att värma i buljong eller ugn. Perfekta även att grilla. Om du inte vill koka spjällen i vin, byt ut det mot svart vinbärssaft eller mustig oxbuljong.

Måltidsdryck: Tinto de verano

När jag var och besökte goda vänner i Marbella lärde jag mig dricka Tinto de verano. I Spanien görs drinken på vin och en läsk som heter la Casera.