Recept taggade med Saffran

Lilla saffransdegen, till lussekatter

Den här degen är hälften så stor som en traditionell saffransdeg brukar vara. Den passar perfekt för det lilla hushållet och för dig som inte vill baka så mycket på en gång.

Saffransfläta

Den här degen är ungefär hälften så stor som av en vanlig sats saffransdeg. Den räcker lagom till tre fina saffransflätor. Ett annat tips är att använda hälften av degen från lussekattsbaket till flätor.

Rouille

Länka! Rouille är en fransk röra, som är ett måste till sydfransk fisksoppa, soupe de poisson. Man använder den även som tillbehör på bufféer eller till att lägga på en bit bröd.

Flätade saffranskransar

Söta kransar som du kan servera på vintermingel eller till lucia. De passar även som ljusmanschett eller i en gammaldags julhög. Fläta inte för tätt eftersom degen jäser och fyller ut flätorna.

Fyra saffransbröd

Ibland orkar man bara inte stå och göra kusar eller lussekatter till advent, Lucia eller jul. Då är det ganska fiffigt att göra en halv saffransdeg och baka ut den till fyra större bröd. De räcker vardera till 4 personer, om man skär upp dem i skivor.