Reuben Sandwich förknippas främst med Katz’s Delicatessen i New York, som funnits sedan 1910. Mackan uppfanns redan 1888 på ett ställe som hette Island Brothers. Men det finns många bra ställen i New York där goda Reuben serveras. Mina vänner i Det stora äpplet hävdar samtliga att just deras ställe är det absolut bästa.
En äkta Reuben sandwich ska innehålla corned beef eller pastrami, men jag tycker att eller rimmad oxbringa i tunna skivor blir lika bra. För övrigt ska det vara surkål, senap, schweizisk ost och rysk dressing med saltgurka och pepparrot. Reuben Sandwich ska göras på amerikanskt rågbröd, alltså vitt bröd med lite fullkorn.
Den ska egentligen inte stekas alls, men vill du (som jag) ha brödet lite rostat, lägg ihop din sandwich först och rosta i het panna under press.

Gör så här

  1. Rysk dressing: Rör ihop majonnäs, lök, ketchup, saltgurka, pepparrot och paprikapulver.
  2. Lägg ut brödskivorna på en skärbräda. Skär köttet i ytterst tunna skivor.
  3. Bre ut surkålen på en assiett. Lägg osten på en annan asiett och smält den i mikrovågsugn. Fördela den smälta osten på surkålen.
  4. Bre senap på den ena brödskivan och dressing på den andra. Lägg kött samt ost och kål på den ena brödskivan, lägg den andra ovanpå och tryck ihop lätt. Dela i trekanter. Nu är mackan egentligen klar.
  5. Vill du ha brödet lite rostat, rosta mackan hastigt i het gjutjärnspanna under press.
  6. Servera Reuben sandwich med saltgurka.