Portabello är en svamp som det är enkelt att bli förtjust i. Den är vacker, har lång hållbarhet och får fin, djup umamismak när man tillagar den. Här har vi lagt den mellan hamburgerbröd tillsammans med gurka, dressing, sallad och lök.

Gör så här

  1. Ta bort foten från svamphattarna. Krydda med salt och peppar.
  2. Häll oljan i en stekpanna och hetta upp. Lägg ner svamphattarna och bryn på baksidan (där lamellerna sitter) 4 minuter.
  3. Vänd och bryn ovansidan ca 2 minuter. Sänk temperaturen till låg och låt svamphattarna långsamt stekas mjuka. Vänd flera gånger.
  4. Skala löken och finhacka den. Stek hälften av löken mjuk och gyllene i olja i samma panna som du stekte svamphattarna.
  5. Dressing: Blanda samman veggo-mayo, chilisås, soja och curry i en liten skål.
  6. Servering: Värm bröden. Lägg ut nederdelarna av bröden på en skärbräda. Ringla på senap och ketchup. Kläm ihop med ovandelarna och dela igen.
  7. Lägg 1 tsk rå lök, 1 tsk stekt lök, sallad och dressing på underdelarna. Lägg på portabellohattarna och resten av löken. Toppa med gurka och lägg på ovandelarna. Servera genast.

 

Serveringstips

Så här gör du egen veggo-majjo
»Veggo-majjo