Recept taggade med Schalottenlök

Vinkokta blåmusslor, moules marinières

Förmodligen är det här det vanligaste sättet att anrätta blåmusslor. Förmodligen är det vanligast för att det är det godaste sättet. Helst ska musslor kokas ca 1 kg åt gången, så koka musslorna i två omgångar.

Tapas: Auberginefylld avokado

De här läckra fyllda avokadohalvorna brukar våra vänner Curre och Karin bjuda på när de gör tapas. Kryddningen av auberginefyllningen kommer från den spanska rätten pez de tierra, ört och spiskumminkryddade friterade auberginestänger.

Tryffelrisotto

Risotto med tryffel känns väldigt exklusivt. Knepet här är att inte krydda med för mycket tryffel. Smaka av noga under tiden du lagar.

Löjromsdipp

För att den här rätten ska bli riktigt lyxig gäller en enda sak: Kvalitet. Här duger det inte med dussinchips eller stenbitsrom. Det är de bästa chips du kan hitta som gäller, och jag tycker att det är Sal d’Ibiza-chipsen som du hittar i exklusiva matvarubutiker.

Avokado med löjrom

En lyxig och snabblagad förrätt med rom. Avokadorna delar du i sista stund så att de inte hinner mörkna och fyller sedan med gräddfil och löjrom.