Recept taggade med Smetana

Minipajer med västerbottensost och tångkaviar

De här minipajerna är riktiga favoriter på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. De serveras oftast som mingelmat.

Löjromstoast, klassisk

En frasig smörstekt skiva vitt bröd toppad med löjrom och smetana är en perfekt inledning på en god middag. En elegant och lättlagad förrätt.

Borsjtj, rysk rödbetssoppa

Det är med rysk rödbetssoppa som med så många andra traditionella recept, det finns ett i varje familj. Någon vill ha kryddstark korv i soppan, andra river ner råa rödbetorna på rivjärn, ytterligare andra blandar ner mosad kokt potatis.

Tångkaviar med tillbehör

Havsgrönt, som till exempel tångkaviar, är något jag gärna vill slå ett slag för. Vi behöver äta mer havsgrönt, helt enkelt. Dels för att det finns massor av goda alger som är ätbara och som vi kan ta tillvara och använda som mat.

Löjromsdipp

För att den här rätten ska bli riktigt lyxig gäller en enda sak: Kvalitet. Här duger det inte med dussinchips eller stenbitsrom. Det är de bästa chips du kan hitta som gäller, och jag tycker att det är Sal d’Ibiza-chipsen som du hittar i exklusiva matvarubutiker.