Recept taggade med Vispgrädde

Keso á la Anna

Det här är GI Viktkolls GI-vänliga motsvarighet till högglykemiska Ris á la Malta. Receptet kommer från den matglada GI-experten Anna Hallén.

Vaniljvisp, hemlagad

Mycket godare och bättre än färdigköpt vaniljsvisp. Du slipper en massa onödiga tillsatser och får en härligt naturlig smak.

Sockerkaksspett

Ett kul sätt att servera sockerkaka som dessert. Och ett bra sätt att rädda sockerkaka som börjar bli lite torr. Ja, det går bättre att använda sockerkaka som börjat bli lite torr än helt nybakad till den här rätten.

Änglamat

Enligt originalreceptet ska alla ingredienser blandas samman till en enda röra, men jag tycker att det är både godare och snyggare att varva ingredienserna. I originalreceptet ingår sylt, som jag har ersatt med färska bär.

Rhode Island-dressing, originalrecept

Orignalreceptet till Rhode Island-dressingen uppfanns av hovtraktör Tore Wretman. Varför just Rhode Island, kan man undra? Förmodligen ville vår hovtraktör ville förmedla något av det eleganta livets flärd i sitt recept.