Recept taggade med Vitlök

Färska bondbönor i sojamarinad

Färska bondbönor som legat i marinad med bland annat soja är en perfekt ersättare för importerade edamamebönor när du lagar bowl av olika slag. Byt ut edamamebönorna mot svenskodlade färska bondbönor i säsong.

Wokad kyckling med cashewnötter

Khai med ma muang heter den här rätten på thai. Det är en av de rätter vi väl känner till här i Sverige, eftersom den är populär på våra Thairestauranger. Du kan enkelt anpassa chilihettan i den här rätten genom att ta bort/ lägga till torkad och färsk chili.

Örthack

Ett trevligt örthack att strö över grytor eller på grillat kött. Örthacket är som en torr version av gremolata, utan olja och citronsaft. Receptet kommer från Johan Jureskog, som serverar det till sin fläskgulasch.

Karréspjäll med grillsås och bakad potatis

Karréspjäll hittar vi då och då i köttdisken i livsmedelsbutiken, särskilt runt jul. Det är rent anatomiskt inte revbensspjäll, utan fläskkarré med ben som styckats för att kunna tillagas på samma sätt som revben. Det här receptet kräver lite pyssel och omsorg.

Räkgryta med mango, chili och paprika

Den här läckra grytan är perfekt att bjuda på när det ska gå snabbt att laga mat. Du lagar den på samma tid som riset kokar. Perfekt till fredagsmyset eller om du ska bjuda på middag efter jobbet, till exempel.