Recept taggade med Vitlök

Gris i sötsyrlig gryta

Jättefräsch gryta med lite annorlunda smak på grund av att den innehåller kombinationen paprika, grapefrukt och ananas. Tomat och tomatpuré gör såsen simmig. Det är lite pyssel med den här grytan, men mycket kan göras i förväg.

Pebre a la Alvaro

Det här receptet på pebre har jag fått av min chilenska vän Alvaro. (Det är han som grillar och penslar köttet med pebre på en av de små bilderna nedan). Alvaro kommer från Chile och där äter man pebre till det mesta.

Rostas Provencal

Nog borde det väl gå att laga klassikern Oxfilé Provencal med rostas istället för filé? tänkte jag. Och det visade sig gå alldeles utmärkt.

Grundrecept: Lammsadel stekt i ugn

Det är förvånansvärt enkelt att steka en lammsadel i ugn. Riktig festmat som är klar på sammanlagt en timme, varav ca 45 minuter i ugnen.

Färska bondbönor i sojamarinad

Färska bondbönor som legat i marinad med bland annat soja är en perfekt ersättare för importerade edamamebönor när du lagar bowl av olika slag. Byt ut edamamebönorna mot svenskodlade färska bondbönor i säsong.