Recept taggade med Vitlök

Toum, vitlökssås med olja och äggvita

Den här blanka, fluffiga såsen serveras till shawarma. Själv smakade jag den för första gången i Damaskus 2006.

Rouille

Länka! Rouille är en fransk röra, som är ett måste till sydfransk fisksoppa, soupe de poisson. Man använder den även som tillbehör på bufféer eller till att lägga på en bit bröd.

Jambalaya på kassler

Det här receptet är min egen tolkning av ett gammalt recept från 1979 från KF:s provkök och receptet på jambalaya som jag fick av Annika Hallsvik, känd som vår svenska ambassadör för cajun och creole.

Bowl: Bibimbap

Det här är min förenklade variant på klassisk koreansk bibimbap. Om du ska laga den här rätten efter konstens alla regler behöver du både tid och tålamod, men min går relativt snabbt.

Ugnsstekta revbensspjäll med asiatiska kryddor

De här tjocka revbensspjällen är goda att äta direkt, nylagade. Men de passar också bra att låta dem kallna, skära i tunna skivor och servera i en varm buljong på asiatiskt vis, till exempel som japansk ramen eller vietnamesisk phô.