Recept taggade med Zucchini

Zucchinisoppa med sommarlök och färsk rosmarin

I skördetid är det härligt att kunna använda färska grönsaker och örter i matlagningen. Den här soppan passar fint att laga när zucchini, sommarlök och färska kryddor finns i trädgårdslandet eller butiken.

Grönsakswok med räkor, för två

Den här grönsakswoken ska du se som en sorts skiss, bara. Byt ut grönsaker, eller lägg till. Om räkorna inte är så salta kan du behöva tillsätta några saltkorn, så smaka av före servering.

Kryddig linssoppa till måltidens dag 2020

Måltidens dag instiftades av Måltidsakademien och infaller alltid tredje torsdagen i oktober. Enligt tradition serverar vi en soppa den dagen. Koriander, gurkmeja, spiskummin och ingefära sätter smak på den här linssoppan, som vi serverade 2020.

Zucchini med selleri, mandel, parmesan och vindruvor

Satt och bläddrade i en tidning, läste en krogrescension och såg en bild på en rätt som jag tyckte såg god ut. Originalreceptet kommer från Vinbaren Grus grus (trana på latin), granne med Café Tranan i Stockholm.

Gratinerad aubergine, zucchini och tomat

Tricket med den här rätten är den långa tillagningen. Först ska grönsakerna tillagas i sin egen vätska under papper i ugnen. Sedan ska rätten vila i kyl över natten innan man gratinerar den i högre värme och får till den frasiga toppen.