Den här grönsakswoken ska du se som en sorts skiss, bara. Byt ut grönsaker, eller lägg till. Om räkorna inte är så salta kan du behöva tillsätta några saltkorn, så smaka av före servering.

Gör så här

  1. Strimla zucchinin, spetskålen, purjolöken och paprikan.
  2. Om du vill servera ris till, sätt på riset. När riset är klart, ställ det att ånga av en stund.
  3. Woksås: Skala och riv vitlöksklyftan och ingefäran. Lägg i en skål och tillsätt soja, vatten, bokkum woksås och ostronsås. Gillar du sesamolja, rör ner den.
  4. Hetta upp oljan och woka alla grönsakerna, en sort åt gången. Maka upp varje wokad sort på wokens kanter och lägg ner nästa sort i mitten.
  5. När alla grönsaker är wokade, häll woksåsen i mitten och hetta upp den. Vänd in den i grönsakerna.
  6. Lägg ner räkorna och blanda noga. Räkorna ska bara hettas upp av de heta grönsakerna.
  7. Servera genast med kokt jasminris eller nudlar.