Zucchinisoppa med sommarlök och färsk rosmarin

I skördetid är det härligt att kunna använda färska grönsaker och örter i matlagningen. Den här soppan passar fint att laga när zucchini, sommarlök och färska kryddor finns i trädgårdslandet eller butiken.

Gör så här

  1. Skär grönsakerna och potatisen i bitar. Fräs den gula löken och sommarlöken några minuter i smör i en kastrull utan att den tar färg.
  2. Tillsätt därefter potatis och zucchini och fräs allt i ytterligare några minuter. Häll i buljongen, koka upp och låt soppan sjuda under lock i 20−25 minuter.
  3. Mixa soppan med en stavmixer och tillsätt sedan grädden. Smaka av och justera kryddningen med salt, peppar, vinäger och eventuellt mera örter.
  4. Hetta upp soppan igen. Toppa med grädde och persilja, eller droppa över olja före servering. Servera med nybakat bröd.