Äggröra, grundrecept

Snabblagad, lättlagad och god! Vad mer kan man begära av en frukost? Jo, att den innehåller bra näringsämnen, såklart. Och det gör äggröran. Den passar också att servera som lunch eller på buffé.
Om du räknar med att äta äggröra ofta är det värt att investera i en kastrull med teflon eller keramisk beläggning. Då fastnar inte äggröran lika lätt som i en vanlig kastrull.

Gör så här

  1. Knäck ner äggen i en liten bunke. Tillsätt vatten, salt och peppar, och vispa några tag med en gaffel.
  2. Lägg smöret i kastrullen, hetta upp och rör ner äggsmeten. Sänk värmen till medel och rör hela tiden med en trägaffel i smeten tills den börjar stelna.
  3. Vill du ha en krämig äggröra, ta av kastrullen från värmen innan den stelnar helt. Fortsätt annars att röra tills du fått önskad konsistens på äggröran.

Serveringstips

Gott att servera till äggröra
kokt skinka
rökt skinka
lufttorkad skinka
saltrulle
hamburgerkött
tonfisk
räkor
gröna sallatsblad
avokado
tomat
gurka