Recept taggade med Ägg

Bärkaka från Klev i GN-bleck

På Kungl. Skogs- och lantbruksakademien bakar vi den här kakan i GN 1/1-bleck. Man kan skära ut 46 normalstora helt fyrkantiga kakor och 4 hörnkakor, lite beroende på hur hörnen ser ut på blecken.

Stor sockerkaka i 2,8-litersform

Den här stora, höga sockerkakan bakar vi till eftermiddagskaffe på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. Den är extra trevlig att servera till mindre sällskap, eftersom den ser så pampig ut. Kakan bakar vi i en stor metallform som rymmer 2,8 liter.

Grundrecept: galettes, tunna bovetepannkakor

De tunna pannkakor som lagas av smet på bovete kallas galettes i det franska köket. De fylls med goda, salta fyllningar och serveras som lunch, matigt mellanmål eller förrätt. I Nice kallar man galetter för socca.

Dillmajonnäs till många

Till inkokt lax är den här såsen ett måste. Receptet räcker till 20 personer.

Ålandspannkaka med sviskonkräm och snömos

Om du besöker Åland är det en rätt du bara måste smaka på, och det är Ålandspannkaka. Traditionellt gräddas den i rund ugnsform (eller gjutjärnspanna) så att du får serveringsportioner i form av tårtbitar.