Det här är lyxpizza med extra läcker tomatsås och lyxiga pålägg. Tricket är att grädda botten, tomatsås och rikligt med ost först. Sedan lägger du på fyllningen så att den hettas upp av den bubblande heta osten. När du ska baka pizza i en vanlig ugn i hemmaköket är den bästa formen två avlånga pizzor per plåt. Om du täcker hela plåten har pizzan en tendens att bli saggig och vattnig i mitten, men två avlånga gör att den gräddar jämnt och fint.

Gör så här

  1. Tomatsås: Skala och finhacka löken. Hacka den soltorkade tomaten. Fräs lök och tomat i olja i en kastrull.
  2. Häll på krossade tomater, fond och vatten, och klicka ner tomatpuré. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda utan lock i 20 minuter. Rör om då och då.
  3. Pressa ner vitlöken och rör ner. Smaka av och krydda med salt och peppar. Mixa såsen jämn och tjock.
  4. Pizza: Värm ugnen till 275°. Förbered räkorna genom att lägga dem i en skål och vända ner olivolja, pressad vitlök och persilja.
  5. Hetta upp plåtarna i ugnen. Bre ut 2 bitar bakplåtspapper på arbetsbänken.
  6. Dela pizzadegen i 4 bitar. Knåda degbitarna lätt och kavla ut varje del på bakplåtspapperet. Bre på tomatsås och strö över ost.
  7. Dra ett papper i taget över till en het plåt och grädda i mitten av ugnen i 7 minuter. Osten ska börja bubbla och få vacker färg.
  8. Upprepa med nästa plåt. Lägg på räkorna och skinkan och strö över rucolan före servering.

lyxig tomatsås pizzaräkor till lyxfyllning pizza 2kavla ut avlång pizza 1kavla ut avlång pizza 3avlång pizza tomatsås ostlufttorkad skinka avlång pizzafyllning avlång pizzarucola avlång pizza

Serveringstips

Så här gör du egen pizzadeg:
»Pizzadeg