Blomkål med potatis till många

Blomkål med potatis är en härlig rätt med indisk kryddning, som passar fint till limekryddad kyckling eller quorn. Trots många kryddor är det här inte någon stark rätt. Kolla för säkerhets skull att alla äter koriander innan du strör den över rätten. Servera annars koriandern i en skål bredvid.

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Dela blomkålshuvudet i jämnstora buketter. Skala potatisarna och dela dem i jämnstora bitar som är mindre än blomkålsbuketterna. Skala och hacka lök och tomater. Skala vitlöksklyftan.
  2. Häll vatten i en kastrull och koka upp. Lägg i potatisen tillsammans med lök, tomater, chilipeppar, gurkmeja, paprikapulver och salt. Pressa ner vitlök och ge allt ett uppkok.
  3. Sänk värmen och sjud potatisen 10 minuter. Häll av vattnet genom en sil. Plocka upp potatisbitarna och låt grönsakerna rinna av noga.
  4. Häll oljan i en långpanna med kant. Lägg i grönsakerna och rör om. Ställ in i ugnen och värm ca 10 minuter.
  5. Ta ut plåten och lägg ner potatisen och blomkålen. Ställ tillbaka i ugnen och låt stå tills blomkålen och potatisen fått färg och är mjuka, ca 30 min.
  6. Strö över koriander (eller persilja) före servering.

blomkålshuvud butikvinterpotatiskvisttomater glasskållimekyckling-blomkal-med-potatis-dhal-tilia

Serveringstips

»Limekryddad kyckling eller quorn