Recept taggade med Potatis

Zois mustiga älgfärssoppa

Den här älgfärssoppan är ett av min vän Zois paradnummer. Zoi bjuder på soppan när hon har höstmiddag och då får vi också ett glas fylligt rött vin till. Brödet hon serverar till är hembakat, förstås.

Pölsa, värma färdigköpt

Den stora frågan är: Värma pölsa i kastrull eller stekpanna? Jag tycker att en mindre mängd (1-2 portioner) fungerar fint att värma i kastrull i en bottenskyla vatten. Tre portioner och fler värmer jag under lock i en non stick-panna, också den med lite vatten i botten.

Husets fiskgryta, för många

När du lagar fiskgryta i större format finns risken att allt bara blir en sörja ifall du häller allt i en gryta och kokar på en gång, som du gör hemma.

Laxpudding i GN-bleck

Här kommer receptet på laxpudding avpassat till GN-bleck. Ett GN-bleck ger 20 portioner, så det är bara att öka upp till antalet gäster.

Lapskojs

Svensk lapskojs innehåller vanligtvis potatismos och rimmat nötkött kryddat med lagerblad och kryddpeppar. Ibland blandar man nötkött och fläskkött i lapskojs. Här har vi använt rimmad oxbringa.