Cheeseburgare eller ostburgare är en hamburgare med ost som smälter. Mums! Klassiskt använder man ofta cheddar eller särskild hamburger-ost. Den ost som funkar allra bäst och som smälter superbra är, tro’t eller ej, svensk gräddost!

Gör så här

  1. Dressing: Finhacka gurkorna. Blanda samman ingredienserna till dressingen och ställ den svalt till servering.
  2. Tillbehör: Skala och finhacka löken. Stek hälften i smör. Rosta hamburgerbröden på insidan.
  3. Blanda samman färs, worcestershiresås, salt och peppar. Forma till 4 stora biffar. Stek dem i smör till önskad stekgrad. Lägg på ostskivorna och låt osten smälta.
  4. Ihopläggning: Lägg senap och ketchup på ena halvan av brödet. Kläm ihop lätt och dela igen. Lägg på sallatsblad och dressing på den undre halvan. Lägg köttfärsbiffen på, lägg på rå och stekt lök och en tomatskiva. Avsluta med den övre halvan av brödet.

Resursklok kommentar

När du ska köpa köttfärs av nöt, välj svenskt kött som är märkt med Kött från Sverige, som betyder att djuret är fött, uppfött och slaktat i Sverige. Allra bäst är kött märkt med Svenskt Sigill klimatcertifierat eller nötkött märkt med Svenskt Sigill Naturbeteskött.

Serveringstips

»Guacamole