Oavsett om du gjort egen sill eller köpt färdiginlagd sill på burk är det trevligt att dekorera sillen lite fint innan den ställs fram på julbordet.
Utgå från vad som finns i sillinläggningen. Romsill dekoreras med fiskrom, tomatsill med tärnad tomat och senapssill med picklade senapskorn, till exempel. Och så finns ju den vanliga treenigheten när det gäller sill, dill, rödlök och gräslök. Nu kan vi köpa färska krukodlade örter året runt, och det finns även utmärkt djupfryst dill och gräslök.

Gör så här

Inlagd sill:
Dekorera med hackad eller tunnskivad rödlök eller några dillkvistar. Det ser också trevligt ut att pynta med lök, purjo och morot från inläggningslagen. Strö över nykrossad kryddpeppar.

Senapssill:
Dekorera med picklade senapsfrön och finhackad dill.

Pepparrotssill med äpple:
Toppa med tärnat äpple och nyriven pepparrot.

Romsill:
Strö över fintärnad rödlök och/eller gräslök. Toppa med fiskrom .

Tomatsill/ sherrysill/ glöggsill:
Tärna tomat fint. Dekorera med tomattärningar och hackad dill.