Supertrevligt blir det att inleda grillmåltiden med feta, som får bli mjuk och varm tillsammans med olivolja i ett foliepaket på grillen. Tack vare folien gör det inget om det är hett på grillen och det slår upp eldslågor, som det kan göra innan glödbädden är perfekt.
Servera som förrätt, eller som en del av grillmåltiden.

Gör så här

  1. Dela fetabitarna på hälften. Skär tomaterna i skivor eller klyftor. Lägg ut foliearket och lägg på osten. Strö oregano och svartpeppar. Droppa över olivolja.
  2. Nyp ihop paketet och lägg det på grillen. Det tar ungefär 10 minuter innan osten är lagom mjuk och varm.
  3. Lyft av paketet och öppna försiktigt. Lägg upp ostbitarna på assietter, dekorera med basilika och servera genast.

 

Tips 1
Chili och vitlök och också gott att krydda med.

Tips 2
Lägg osten i ett stort paket på grillen, eller gör små paket med tomathalvor och smulad feta.

Tips 3
Det är gott att strö över rostade pinjenötter före servering