Recept i kategorin Förrätter

Lufttorkad skinka med melon

Den absolut godaste förrätten när det är varmt ute. Vill du servera den som huvudrätt, gör som min vän Giovanni på Piccolo Metro i Stockholm gjorde. Dela en melon, gröp ut bitar och fyll med bitarna och skinka.

Grundrecept: Crêpes

Crêpes är flortunna pannkakor, ofta serverade med någon typ av fyllning. Goda fyllningar är till exempel en stuvning med räkor eller svamp. Till förrätt räcker en crêpe per person, men till supé kan det vara bra att beräkna två var.

Jordärtskockssoppa med svampfräs

Jordärtskockor finns året runt i butik. På våren har de en mycket mild smak, men på hösten får de den distinkta smak vi förknippar med jordärtskocka. Soppan blir väldigt god med båda sorters skockor, nästan som två olika rätter.

Rödbetstartar med veggomajjo och rostad lök

Rödbetor har kraftig, lite jordig smak, och de tål tuffa kryddor som ingefära och fänkål. Allt det samsas i den här läckra tartaren, som är helt växtbaserad. Servera med färdigköpt salladsblandning eller blanda en egen sallad till.

Grillade hela kungsräkor

Förbered genom att marinera räkorna i olja och vitlök 1 timme. Krydda med salt och kajennpeppar precis innan du lägger räkorna på grillen. Toppen att grilla som förrätt precis före grillglöden blir perfekt för att grilla varmrätten.