Recept i kategorin Förrätter

Fransk löksoppa – Gratinerad löksoppa

På 1980-talet fanns det en krog som hette Vau du Ville, som låg i hörnet Kungsträdgårdsgatan och Hamngatan i Stockholm. Där lagade de den godaste löksoppa jag har ätit. Självklart ville jag lära mig att laga den här klassiska rätten, soupe á l’oignon.

Krabbtoast

En läcker liten inledning på en festlig middag. Allra godast blir krabbtoast gjord på färsk krabba, men det fungerar fint att använda krabba på burk.

Förrättscocktail på kräftstjärtar och sötlupin

En förrättscocktail, vars originalrecept jag hittade i ‘Kallskänkans kokbok’, där kallskänkan Karin Chädström presenterar sina bästa recept.

Krondillsbuljong med kräftstjärtar

Passa på att laga den här soppan i kräfttider när det både finns kräftor och massor av krondill i butikerna, på torget eller i ditt grönsaksland. Gör soppan på egenkokt kräftbuljong, eller använd hummerbuljong från flaska.

Zois gratinerade kantarelltoast

Det som skiljer Zois kantarelltoast från andra är att hon gratinerar sin med Västerbottensost. Oj, så gott! En perfekt inledning på en höstmiddag. Zoi serverar kantarelltoast som små munsbitar. Då kan den som är hungrig äta flera stycken.