Recept i kategorin Förrätter

Len jordärtskocks-och potatissoppa

Den här lena soppan med sina utsökta milda smaker är en perfekt start på en god middag. Smaken på soppan förändras efter säsong, eftersom skockorna är milda på våren och får en mer utpräglad smak på hösten.

Laxtartar med asiatiska smaker

Den här läckra förrätten bjöd Helena (ni vet, hon som lagar så god mat) på när vi hade nyårsmiddag hemma hos henne. Jag hjälpte bara till med att lägga upp och servera.

Sikromstoast

En värdig inledning på vilken festmiddag som helst är en toast med sikrom. Sikrom har lika små, fina korn som löjrom, men kostar betydligt mindre. Smaken är toppen, så det här är verkligen ett värdigt alternativ till den dyrare kusinen.

Kanapé med svärmorsröra

Svärmorsröra var en av restaurang Havs paradrätter. Hav låg i Hötorgshallen och var ett av mina vattenhål när det begav sig. Nu är jag så glad att jag har receptet på deras underbara svärmorsröra och kan lägga den på kanapéer eller toast.

Löjromskanapé

Kanapé är till skillnad mot toast gjord på mjukt bröd. Det finns stora och små kanapéer. De små passar bäst som drinktilltugg medan större varianter passar fint att servera som förrätt på assiett. Som till exempel den här med lyxig löjrom.