Recept i kategorin Förrätter

Akademitoast rensteksröra

Akademitoasten skapade jag i köket på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. Toast Skagen i alla ära, men det är kul att hitta på en egen.

Akademitoast med sötlupin

Akademitoasten skapade jag i köket på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. Toast Skagen i alla ära, men det är kul att hitta på en egen. Basen är en rund stekt brödskiva toppad med en röra ’a la räksallad i korvkiosk’ med pepparrot, gulbeta och rostad lök.

Carpaccio på bresaola och pecorino

Den här rätten är väldigt enkel och snabblagad. Men lägg inte ihop den förrän precis före servering. Den är ett exempel på hur fyndigt man kan använda klassiska recept och förnya dem.

Carpaccio på lax, räkor och kräftstjärtar

Carpaccio är egentligen en klassisk italiensk rätt på oxfilé, men begreppet carpaccio har kommit att betyda ungefär ’tunna skivor av något gott med dressing på’.

Carpaccio på oxfilé

Det här är ett recept där köttet tillreds efter konstens alla regler, men istället för de klassiska såserna som serveras till äkta carpaccio (Carpaccio alla Cipriani) droppar vi bara över citronsaft och olivolja före servering. En förrätt eller supérätt.