Recept i kategorin Förrätter

Rödbetstartar med veggomajjo och rostad lök

Rödbetor har kraftig, lite jordig smak, och de tål tuffa kryddor som ingefära och fänkål. Allt det samsas i den här läckra tartaren, som är helt växtbaserad. Servera med färdigköpt salladsblandning eller blanda en egen sallad till.

Grillade hela kungsräkor

Förbered genom att marinera räkorna i olja och vitlök 1 timme. Krydda med salt och kajennpeppar precis innan du lägger räkorna på grillen. Toppen att grilla som förrätt precis före grillglöden blir perfekt för att grilla varmrätten.

Löjromstoast, klassisk

En frasig smörstekt skiva vitt bröd toppad med löjrom och smetana är en perfekt inledning på en god middag. En elegant och lättlagad förrätt.

Varma rökta räkor på grillen

Oftast äter vi rökta räkor kalla, precis som de är. Men min uppfinningsrika vän Cathrine testade att vika en liten folieform av grillfolie och värma upp de rökta räkorna på grillen i väntan på den perfekta grillglöden.

Akademitoast med rensteksröra

Akademitoasten skapade jag i köket på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. Toast Skagen i alla ära, men det är kul att hitta på en egen.