Gundrecept koka sötpotatisnudlar

Sötpotatisnudlar är något som jag upptäckt på senare tid. Mycket användbara och passar till många asiatiska rätter.
Sötpotatisnudlar görs på stärkelse från sötpotatis. Trots det har de inte sötpotatisen karaktäristiska smak, utan en neutral, frisk smak som är svår att beskriva med andra ord än god. Konsistensen är lite gummiaktig, ungefär som bläckfiskringar. Beräkna ca 50 torkade sötpotatisnudlar per portion per portion beroende på hur du ska servera dem.
I Korea använder man sötpotatisnudlar för att laga den traditionella rätten Jiap Che. Den består av sötpotatisnudlar och grönsaker med en traditionell sötsyrlig sås.

Gör så här

  1. Koka upp rikligt med vatten (utan salt!) i en kastrull.
  2. Lägg ner nudlarna och koka dem 6 minuter. Klipp eventuellt nudlarna lite kortare.
  3. När nudlarna är färdigkokta, häll dem i ett durkslag och låt rinna av.
  4. Servering: Nudlarna kan serveras kalla i sallader eller varma i koreanska rätter.

 

Serveringstips

Så här kan du servera sötpotatisnudlar

»Sötpotatisnudlar i fläskbuljong