En värmande och supergod buljong med mycket godsaker i. Det här är inte ett äkta koreanskt recept även om det är inspirerat av koreanska smaker. Själva rätten med grönsaker, nudlar och kött är inspirerad av såväl vietnamesisk phô som japansk ramen. Du kan antingen göra allt från grunden med buljong och kött, eller bara använda färdig buljong och kött som du redan har på lut.

Gör så här

  1. Om du vill göra köttet och fläskbuljongen själv behöver du börja dagen innan och laga dem. Följ de länkade recepten. Annars utgår du från buljong och kött som du redan har hemma.
  2. Fläskbuljong: Häll fläskbuljong, spad från revbensspjäll, soja och vinäger i en kastrull. Tillsätt svartpeppar, koka upp och låt sjuda någon minut. Skumma eventuellt. Sältan beror på hur salt fläskbuljongen är, så smaka av buljongen noga och justera eventuellt kryddningen med salt.
  3. Skär köttet i tunna skivor. Skala och skär rotsellerin och morötterna i små tärningar. Ansa purjolöken och strimla den. Lägg ner de tunna skivorna av revbensspjäll i buljongen och låt dem bli genomvarma.
  4. Sötpotatisnudlar: Koka upp rikligt med vatten (utan salt!) i en kastrull. Lägg ner nudlarna och koka dem 6 minuter. Klipp eventuellt nudlarna lite kortare. När nudlarna är färdigkokta, häll dem i ett durkslag och låt rinna av.
  5. Grönsaker: Hetta upp rapsolja i en stekpanna och fräs grönsakerna någon minut på låg värme. Krydda med sesamolja.
  6. Servering: Fördela grönsakerna i fyra serveringsskålar. Fördela sötpotatisnudlarna och köttet ovanpå. Häll på rykande het buljong och servera genast.

 

Resursklok kommentar

Griskött finns från flera sorters certifierad produktion, KRAV-certifierad, Kött från Sverige-certifierad, Svenskt Sigill-certifierad och Svenskt Sigill Klimatcertifierad.