Hamburgare på vildsvinsfärsbiffar

Första gången jag serverade de här hamburgarna på vildsvinsfärs var till Viltmatdagen 2022, som anordnades av Viltmatakademin på Kungl Skogs- och Lantbruksakademien. Vildsvinsfärs har ganska kraftig smak och kräver en tuff kryddning med BBQ-sås och kaffe. Du får recept för både 5 och 25 personer. I hamburgarna serverade vi vår hemgjorda dressing, som du också får recept på.

Gör så här

  1. Hamburgerdressing: Dressingen kan med fördel röras ihop dagen före servering. Häll chilisås, gräddfil och majonnäs i en bunke. Tillsätt bostongurka, soja, curry och svartpeppar. Rör samman till en homogen dressing. Sätt upp på spritspåse och ställ kallt till servering.
  2. Vildsvinsfärsbiffar: Skala och hacka löken fint. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek löken gyllengul. Lägg upp på ett fat eller ett bleck att svalna. Kyl sedan löken.
  3. Lägg färsen i en bunke och tillsätt lök, kaffe, BBQ-sås, salt och peppar. Rör samman till en homogen färs. Smörj bleck eller plåtar med sprayfett. Forma biffar, ca 100 g, och lägg på blecken.
  4. Stek biffarna i panna eller i 160° (konvektionsugn) i 10 minuter.
  5. Lägg ut underdelarna till hamburgerbröden, och fördela salladsbladen på. Fördela dressingen och biffarna och lägg på överdelarna. Tryck till lätt.
  6. Lägg hamburgarna i serveringsfickor av papper. Servera genast.