Recept taggade med Lunch

Kålpudding 50/50 till många

Det blev succé när vi serverade kålpudding 50/50* i Oscars Källare på Kungl Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA! Vi i köket fick massor av beröm av våra gäster.

Roberts fisklåda till många

När du ska laga fisk till många och dessutom varmhålla den en stund, är det perfekt att lägga fisken i en fisklåda. Det är en bra sätt att hålla fisken saftig och god. Ursprungsreceptet kommer från min matglade franske vän Robèrt, som lagade den på vitt ris.

Potatislåda 50/50, till många

Det här är faktiskt den allra godaste potatislådan, och inte gör det något att den är näringsriktig och resursklok. 50/50* är ett koncept som lanserades av Jessie Sommarström, årets kock 2022.

Chilekånkarne

Chili con carne, eller chilekånkarne som vi säger på svenska, är numer nästan att räkna som svensk husmanskost. Ni vet, man fräser på lite köttfärs och häller ner vita bönor i tomatsås från en burk.

Kålpudding till många

Kålpudding är en av min mammas paradrätter. Hon gör alltid en färsbotten och lägger kål och lök ovanpå. Så på det viset lagar jag också kålpudding på KSLA (Kungl Skogs- och Lantbruksakademien).