Recept taggade med Gul lök

Nikkaluoktasoppa på baljväxtfärs

Nikkaluoktasoppa är riktig favorit på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. Den här varianten är gjord på svenskodlad baljväxtfärs istället för köttfärs.

Grillad hjärtsallat, ostronskivling och bacon

Hjärtsallat är krispig och har en fin beska. Den passar utmärkt att grilla och servera varm. Här har vi låtit den få sällskap av knaperstekt bacon och ostronskivling. Om du inte har tillgång till en grillpanna kan du naturligtvis steka även hjärtsallaten.

Koka två kycklingar

Då och då kan man hitta hel kyckling till fördelaktigt pris ute i våra butiker. Passa på att köpa två på en gång och få mat till flera rätter.

Fläskrulader

De här ruladerna är en av min mammas paradrätter. De är enkla att göra och smakar väldigt gott eftersom griskött passar så bra ihop med ingefära och senap. Kokt potatis passar fint till så att man kan mosa den i såsen.

Hummerbuljong

Om du har rensat ut köttet ur en hummer har du kvar det tomma skalet. Kasta det inte, för allt i världen! Skalet kan du göra en smakrik och härlig buljong av. Buljongen kan du använda till soppa eller sås, och även till risotto eller paella.