Recept taggade med Gul lök

Pytt i panna, till många

Pytt i panna i storkök är bland det godaste som finns. I alla fall om man blandar rätt. Jag tycker om att använda kall tillagad stek, kall tillagad köttfärslimpa av nöt, kalv eller vilt. Ibland lägger jag till korv, bacon och/eller rimmad oxbringa.

Pytt i panna på oxstek och råstekt potatis

Vilken fest! Det här är den klassiska pytt i pannan som är så god! Laga den när du har haft söndagsstek av nötkött, bryn löken i smör och råstek potatisen.

Fransk löksoppa – Gratinerad löksoppa

På 1980-talet fanns det en krog som hette Vau du Ville, som låg i hörnet Kungsträdgårdsgatan och Hamngatan i Stockholm. Där lagade de den godaste löksoppa jag har ätit. Självklart ville jag lära mig att laga den här klassiska rätten, soupe á l’oignon.

Gul ärtsoppa, växtbaserad

Den här ärtsoppan är helt växtbaserad. Allra bäst blir den om du blötlägger ärterna innan de kokas. Jag brukar lägga dem i blöt över natten eftersom jag börjar ärtkoket på morgonen samma dag som ärtsupén på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien serveras.

Morotssoppa till Måltidens Dag 2021

År 2021 firar vi åter igen Måltidens Dag på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien. Jag är verkligen stolt över att få hedersuppdraget att laga och servera soppan till den här viktiga dagen.