Ingrid Marie-äppelmos med ingefära

Har du några överblivna äpplen kvar från julens fruktkorg? Då kan du göra ett gott äppelmos av dem. Hur mycket vatten du behöver tillsätta i moset beror på hur torra äpplena har hunnit bli. Servera äppelmoset på gröt eller yoghurt, eller som tillbehör till fläskkarré eller revbensspjäll.

Gör så här

  1. Skär vart och ett av äpplena i fyra klyftor. Skär bort kärnhusen. Riv klyftorna grovt.
  2. Lägg det rivna äpplet i en kastrull och pressa över citronsaften. Tillsätt ingefäran och rör om. Lägg i stjärnanisen och koka upp.
  3. Tillsätt så mycket vatten att det känns som ett mos. Koka upp igen och sänk sedan värmen till låg och sjud tills moset känns genomkokt.
  4. Ta av kastrullen från värmen och ta bort stjärnanisen. Rör ner honungen. Fyll upp moset i en burk och förslut med lock. Ställ burken upp och ner och låt moset kallna i burken.

 

 

Resursklok kommentar

Ett superbra sätt att ta vara på överblivna äpplen från julens fruktkorg.